Infra hegesztés

Az összehegesztendö részeket hösugárzás segitségével (anélkül, hogy érintkezne a felület a hö eredetével) felületileg megolvasztjuk és ezt követöen a kihülésig összenyomva tartjuk.

A nagy számban kitesztelt sugárzási lehetöségek közül, - melyeknek elönyei és korlátai igen különbözöek lehetnek - az alábbiak a legmegfelelöbbek az ipari alkalmazásra.

Diffúz, poli kromatikus sugárzó

Magas hőmérsékletű fűtőtest, kerámia sugárzó, quarchalogén lámpák, halogén lámpák. Az ilyen tipusú sugárzókat nehéz fokuszálni (nem felhasználható szórófény), nagy fenntartási költségek, alacsony karbantartási és beszerzési költségek. Föbb alkalmazási területek: kasirozás, termoform gépek .

Mono kromatikus sugárzó – LASER

LÉZER (Pl. Széndioxid lézer, Nd.Yag-Laser), *LÉZER DIÓDÁK(mint beépitett egyedi épitési elemek, LÉZER DIÓDA SUGARAK (több diódából álló építési elemek)A lézersugár aránylag könnyen fókuszálható és igy lehetövé teszi a hegesztési területek célzott és korlátozható felmelegítését. Fenntartási költségek elég alacsonyak, viszont a karbantartási, valamint beszerzési költségek lényegesen magasabbak.